JU JITSU

Kort historie

Ju Jitsu er en gammel japansk kampkunst med røtter tilbake til samuraienes metoder for ubevæpnet kamp. Teknikkene de brukte hadde sterk fokus på kast, holdegrep, leddlåser, kvelningsteknikker og fellinger, da slag og spark ikke var spesielt effektivt mot en rustningskledd samurai.

Etter samuraienes tid utviklet Ju Jitsu seg til å bli mer selvforsvarsrettet hvor nye teknikker, deriblant slag og spark, ble innlemmet.

Fra klassisk Ju Jitsu har det utvilklet seg mange distinkte kampsport-stiler. Judo og derav Brasiliansk Jiu-Jitsu er kanskje mest kjent, men også en rekke andre arter har sitt opphav fra, eller har blitt påvirket av det som ofte omtales som klassisk/japansk Ju Jitsu.

JJN Ju Jitsu

I Trondheim Ju Jitsu Klubb trener vi en moderne, allsidig form for Ju Jitsu, med fokus på selvforsvar tilpasset norske lover og regler. Stilen kalles JJN Ju Jitsu som er den mest utbredte i Norge. Ju Jitsu Norge, et felles stilartssamarbeid for klubber i Norge er organisasjonen bak stilarten.

Systemet er veldig allsidig og inneholder en blanding av slag, spark, kast, fellinger, frigjøringer, bryting, kontroll- og låsegrep. Teknikker som man, på grunn av sitt felles opphav, kan finne igjen i andre kampsporter. Som for eksempel kast og fellinger i Judo, grappling- og låseteknikker i Brasiliansk Jiu-Jitsu og slag og spark i Karate.

I motsetning til andre stiler, er det unike med Ju Jitsu allsidigheten og bruk av disse teknikkene sammen. Slag og spark kan brukes i kombinasjon med bryting eller for å åpne til kast og fellinger. En JJN Ju Jitsu utøver er derfor en allsidig utøver med et bredt kampspekter.

Hvordan foregår treningen?

En typisk Ju Jitsu trening hos oss består av oppvarming, deretter et utvalgt teknisk fokus før man mot slutten av treningen driller videre med mer utfordring med mostand, stress og høyere tempo.

Vi vektlegger at treningen skal være utfordrende, aktiv og gi en generell god treningseffekt innenfor trygge rammer.

Treningstøy og utstyr

Ju Jitsu trenes med den tradisjonelle gi-drakten og belte som symboliserer erfaringsnivå.

Av beskyttelseutstyr bruker vi tynne hansker/boksehansker, legg-/vristbeskyttere, tannbeskytter og evt. susp.

Nye medlemmer trenger kun å stille i vanlig holdbart treningstøy til å begynne med.